HTML

hjghjghjklgjkhlgjh

Csángáló (Tchangalo)

Idegen földre sietett névbitorló sekélymagyar gondolatai a hegedülésről és a népzenéről.

Friss topikok

  • tchangalo: Egy pár CD hiányzik a képről, de egyébként igaz, az utolsó órásokat nemrég kezdtem el begyűjteni. (2008.01.14. 12:04) Folktorony

Linkblog

2007.11.28. 20:47 tchangalo

Kürti bandák

Friss szerzemény, múlt hét pénteken kaptam kézhez. Amikor hazamegyek valami okból, akkor mindig van valami rendelnivaló a Hagyományok Házából. Emellett a könyv mellett már többször elmentem ugyan, de most valahogy felkeltette az érdeklődésemet.

Agócs Gergely - Gombai Tamás:
Kürti bandák
A Vág- Garam köze népzenéje

 

Talán azért mert ideális ez a kiadvány idegenföldi mesternélküli tanítványoknak. Fülelni is lehet, mert ott a CD-n az eredeti felvétel, meg le is van írva... Ebből már meg lehet tanulni. Maga a zene jó, technikailag sem tűnik nehéznek, de majd kiderül... Mondjuk zenehallgatásra nem az igazi mert elég rövidek a számok és vágva is vannak. A köbölkúti verbunk rögtön megtetszett, majd a tanulmányt elolvasva kiderült, hogy alighanem visszanépiesedett műzene. A tanulmány rövid de érdekes, viszont van rengeteg fénykép.

Magát a területet nem ismerem. Egyszer mintha átvonatoztunk volna rajta, Varsóba menet a programozói versenyre (2001?), de akkor nem tudtam még, hogy mit kell nézni..

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tchangalo.blog.hu/api/trackback/id/tr11245952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása