HTML

hjghjghjklgjkhlgjh

Csángáló (Tchangalo)

Idegen földre sietett névbitorló sekélymagyar gondolatai a hegedülésről és a népzenéről.

Friss topikok

  • tchangalo: Egy pár CD hiányzik a képről, de egyébként igaz, az utolsó órásokat nemrég kezdtem el begyűjteni. (2008.01.14. 12:04) Folktorony

Linkblog

2008.02.28. 20:07 tchangalo

Húrteszt

Mióta megfaragtam a hidat a hegedűn (alacsonyabbra persze, mint ahogy az 1200-es Ladákat divat volt megültetni pár éve még, falun...), no azóta persze csak kemény húrokat rakhatok fel. Ilyen persze nincs minden mezei hangszerboltban, ha meg neten rendeli az ember, akkor elsőre egy medium-ot küldenek (nem feltételezik...) a heavy/strong helyett.

Pár hete felraktam egy új készletet: D'Addario Helicore, és igen tetszett (az azelőtt tesztelt Crystal Corelli elég hitvány volt).

Aztán ez történt:


Akkorát szólt mintha puskával lőttek volna, s olyan érzés volt, hogy mindjárt darabokra hullik a hegedű. Persze csak a D húr, de hát ez egy 26 fontos húrkészlet! Nem vártam volna.

Alighanem visszatérek a fémről a szintetikusra.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tchangalo.blog.hu/api/trackback/id/tr58358543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása